Sivut

maanantai 9. syyskuuta 2013

Jäykkäkouristusta

Hyvvee maanantaita! :) En tiiä mikä kirous näissä maanantaissa oikeen piilee. Pitkänaikaa viimeset mondayt on tuntunu kaamokselta. Tänään ei, sillä tieto erilaisesta ja mukavasta viikosta taitaa antaa väsylle kenkää. Torstaina pakataan ystäväiseni kanssa auto ja suunnataan pidennetylle viikonlopulle Juupajoelle. Ihan kaksistaan ei tarvii mökkihöperöityä kun meillä on 3 koiraa mukana. Siitä voi tulla ihan mielenkiintonen matka. :D En ole pitänyt minkäälaista kesälomaa, joten nyt kyllä tuntuu jo siltä että tää mökkihöperöityminen olis paikallaan.

Heitäkkö nii mää otan kii?!

Vähän oli kuitenki takkusta tuo herääminen mutta sain heitettyä itteni ja Wihtorin pihalle ja tehtiin tunnin lenkki. Aika mielettömän kiva lenkkisää aamuisin, aurinko paistaa ja ilma on viilee. Kävin pistätyttää jäykkäkouristuksen niin tänään ei salille mennäkkään. Ootkos muuten tietonen omasta jäykkäkouristus tilanteesta? Mulla oli menny vanhaks 2½-vuotta sitten. :D 10-vuottahan tuo rokotus on voimassa. Varsinkin näin koiranomistaja olis erityisen tärkee pitää tuo voimassa. Eihän sitä koskaan tiedä millon tuo suklaasimmu ottaa ja purasee, vaikka sitten vahingossa. Jäykkäkouristusbakteeri elää myös mullassa ja likaisissa esineissä. Joten tartunnan voi saada myös likaisesta haavasta. Itse tautia ei aiheuta bakteerit, vaan näiden muodostavat myrkyt jotka kulkeutuvat veren mukana hermostoon.


Menin ja tilasin tälläistä raakaproteiinia iHerbistä. Mielenkiintoinen tuote sanoisinko. Kavipohjainen (hyvä jos on herkkyyttä maidolle tai heralle), lisäaineeton, gluteeniton. Sisältää kuituja edistämään ruuansulatusta ja brobiootteja tukemaan hyvää bakteerikantaa. Lisäksi vitamiineja ja kaikkee muuta mukavaa. :D Makukin on ihan juotava raakaproteiiniksi. Mulla on tapana treenin päättyessä ennen loppu aerobista käydä vesi laittamassa palkkariin valmiiks että se kerkee sekoittua. Saman tein nytkin. Ikinä vaan ei ole tarvinnut palkkaria lusikoida sheikkeristä, nyt olis ollu lusikalle käyttöö. Sinne se oli puuroutunu shekkerin pohjalle. :D Eli kuidut joita tässä on mukana turpoo samantien kun veden sekottaa. Kirjaimellisesti nopeat syövät hitaat tätä juodessa. Jos joku on joskus juonu visipliiniä, apteekin shittilääkettä niin tästä tulee vastaavaa limapuuroo. Hyi helkutti. Mutta purkki on kohta tyhjä, tuskin tilaan toiste, ilman kuituja kyllä.

Mukavaa viikkoa teitille! ;D






2 kommenttia:

  1. Hyvvee tiistaita!
    Mitä tuo "mömmö" raakaproteiini on? En saanut selville iHerbin sivuilta. Kuuluuko yleensä iHerbin tuotteet luotaistuotteisiin vai ravintolisiin?
    Jotkut lääkärit suhtautuu kriittisesti luontaistuotteisiin ja ravintolisiinkin. Tiedät varmaan sen jo. Perusteina kuulemma, ettei ole tarpeeksi tutkittu, miten ne vaikuttaa käytettäviin lääkkeisiin. Jotkut lääkärit taas hyväksyy ravintolisät.
    Kun tietäisin vaan, miltä sivuilta netistä löytyy luotettavaa tietoa tuotteista. Itsekin niitä joskus kokeillut. Kun on itselläkin kilpirauhasongelmia, ei uskalla ihan mitä tahansa käyttää mitä mieli tekisi.
    Hyvää syksyä!
    Terveisin Anja

    VastaaPoista
  2. Moikka,

    Kun laitat tämän iHerbin hakuun niin löydät: Garden of Life, Raw Protein, Beyond Organic Protein Formula, Chocolate Cacao, 23 oz (650 g)

    Harmi tosiaan kun tutkittua tietoa ei aiheesta ole. Kävin oman lääkärini kanssa läpi kaikki ravintolisät mitä käytän ja lisäsin muutamia tärkeitä käyttöön. Hän suositteli myös näitä joita syön: Seleeni (tarvitaan T4-hormonin muuttumisessa T3-hormoniksi). Sinkki, E-, A-, B-vitamiini (vaikuttavat kilpirauhashormonien muodostumiseen). D- ja C-vitamiini. Omega-3-rasvahapot (välttämättömiä kilpirauhasen normaalitoiminnalle). Magnesium, monivitamiini ja lisäksi käytän vielä pelkkää B12-vitamiinia.

    Ennen tuli vedettyä kaikki mahdolliset lisäravinteet mutta en enää, jotenki pelkään että ne huonontaa kilpirauhaslääkityksen tehoa. Sen takia oliskin kiva saada tutkittua tietoa näistä.
    Mutta treenibuustereita en suosittele ottamaan varsinkaan lääkityksen alussa. Niiden piristeet voi antaa väärää kuvaa kilpirauaslääkkeen toimivuudesta. Aminohapoista käytän glutamiinia koska on hyvä myös suolistolle ja bcaa:ta ennen treeniä. Vajaatoiminnassa kun palautuminen on huonompaa niin palkkari on siinä mielessä hyvä pitää.

    Ainiin ja lisäravinteista tyrosiinia voi/kannattaa käyttää lääkityksen rinnalla, vaikka noissa jossain purkin käyttöohjeissa on maininta ettei saisi käyttää lääkityksen kanssa.

    Hyvää syksyä!

    VastaaPoista