Sivut

torstai 21. maaliskuuta 2013

Hyvät ja huonot uutiset

Eilen oli jännittävä päivä, nimittäin kävin lekurilla kuulemassa loput tulokset. Hyviä uutisia. Lisämunuaisissa ei ollut uupumusta. Helpottavaa, nyt ei tarvitse miettiä tekeekö yhden lenkin liikaa. Periaatteessa voisin salitreenitkin alotella, mutta en kykene vielä. Olo on edelleen voimaton. Uutta lääkettä kilppariin en saanut vaikka olisin sen halunnut, tästä pelkästä T4sta ei tunnu olevan apua. Pitää syödä tätä vielä kk ja käydä otattamassa verikokeet että nähdään onko arvot yhtään nousseet. Jos ei niin sitten vasta toinen lääke. Huoh.

USAsta tulleet koetulos paperit oli aika mielenkiintoista luettavaa. Miten voikaan paljastua syljestä kaikenmaailman juttuja mitä elimistössä tapahtuu. Tekstiä on paljon ja englanniksi joten kuhan saan tuon suomennettua niin että ymmärrän täysin, kerron enemmän siitä sitten. :D

Kuitenkaan ongelmana ei ole edelleenkään pelkästään kilppari. Oli puutostiloja ja myös jotkut arvot liian koholla. Kerroin aikasemmin että kehossa on kokoajan joku tulehus päällä. Verikokeista kävi ilmi että AA arvo on liian korkea. Tämä on arakidonihappo. Esiintyy yleisesti kaikissa kudoksissa. Tämä edistää tulehduksien syntyä elimistössä. Sekä voi johtaa helposti virtsakvien muodostukseen. Mistä tätä sitten saa: liha (sika, nauta, lammas, kalkkuna, kana, kirjolohi), lihavalmisteet, maitotaloustuotteet (maito, jogurtti, juusto, voi), sekä ravut ja muut äyriäiset. Kohdallani lihan määrää on pienennettävä.

Rasvahappomittaustuloksia katellessa tipahin kärryltä, oli siinä lekurikin ihmeissään kun yhtälöt ei täsmänny keskenään. Arvot jotka pitäisi olla koholla tai matalalla jotta ne johtaisi toisen arvon nousuun, olikin päinvastoin. Oon nyt näitä lappuja pyöritelly kädessä vaikka kuinka enkä pääse ymmärrykseen.

Eipä tässä vielä kaikki, nyt tutkitaan johtuuko punasolujen suuri koko B12-vitamiinin puutteesta? o_O Jos puutosta on, voi moni oire johtua myös siitä.

Edelleenkään, en voi käsittää MIKSI ihmiselle joka pitää ittestään huolta tulee kaikenmaailman terveydellisiä ongelmia. Juu ei oo keksitty turhaa sanontaa: Urheilija ei tervettä päivää nää. Kyrpii, mutta enpä ole koskaan tienny näin paljoo itteni sisällä tapahtuvista jutuista. Mielenkiintoisia juttuja.

Etten ihan hulluks olis tullu noita koepapereita pyörittäessä oli pakko leipoo suklaamuffareita. Sitten ne piti kuitenki kiikuttaa töihin. Pois silmistä, pois mielestä! Menee parempiin suihin siellä, asiakkaille. :)


Ohjeen nappasin jostain netistä (amerikkalaiset suklaamuffinssit) ja kertakaikkiaan tuli hyviä

5 kommenttia:

  1. Hei Iiris!
    Kiva, että olet saanut jo jotain tuloksia selittämään vointiasi. Itse ole myös miettinyt sitä tässä jo jonkin aikaa, että mikähän siinä on, että monet kovasti treenavat ja itsestään huoltapitävät ihmiset sairastuvat? Itse olen n 1,5 vuotta sitten aloittanut elämäntaparemontin ja treenannut olen toistakymmentä vuotta salilla (ja muutakin) enemmän tai vähemmän. Paljon olen lueskellut lehdistä ja netistä ihmisten kertomuksia omista kokemuksistaan. Ihmetyttämään on juurikin jäänyt se, että miksi sellaiset ihmiset sairastuvat, jotka näennäisesti elävät keskivetoihmisiä terveellisemmin ja liikkuvat enemmän? Itseäkin kieltämättä hieman pelottaa, että ei tekisi omalla kohdallaan niitä ratkaisevia virheitä, jotka johtavat kilpirauhaosongelmiin tai lisämunuaisten väsymiseen tms vaivoihin. Minulla on myös tavoitteena parin vuoden päästä mahdollisesti olla siinä kunnossa, että voisin kilpailla esim. bodyfitnessissä. No tietoahan on tarjolla pilvin pimein, mutta siitä pitäisi osata noukkia vain itselle sopivat palaset. Se mihin lopputulemaan olen päätynyt omissa pohdinnoissani, niin olen todennut että stressitaso pitäisi kovasta treenaamisesta ja diettaamisesta huolimatta saada pidettyä aisoissa ja laadukkaisiin lisäravinteisiin täytyy satsata puhtaan ja laadukkaan ravinnon lisäksi. Varmaan myös uni on yksi avainasemassa oleva tekijä kaikessa. Laadukas uni antaa rakennusaineita elimistölle ja mielelle. Olisikohan tässä ainakin ne perus eväät joilla pääsee alkuun?
    No tulipahan postaus, mutta toivotan sinulle oikein mukavaa kevättä ja pikaista toipumista :)

    VastaaPoista
  2. Oiskohan efeillä ja clenbuilla mitään tekemistä asian kanssa?

    VastaaPoista
  3. No sehän olis sitten suora vastaus näihin kaikkiin ongelmiin jos käyttöä olis ollu. Mutta ei minun kohdalla.

    VastaaPoista
  4. Jos noi efet ja clenbut on jotain hormonijuttuja, älä Iiris-kulta välitä noista sairaista kommenteista. Noita sairaita vihjailijoita riittää aina.
    Tsemppiä sulle! Kyllä se päivä paistaa lopulta risukasaankin.

    VastaaPoista
  5. He, niitähän ne ja kuuluu lajin elementtiin ikävä kyllä. Mut en välitä moisista kommenteista enää. :)

    VastaaPoista