Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Pitkä projekti

Vaikeemmaks menee. Olotila pahenee ja voimatkin kadoksissa. Tästä matkasta hyvään ja normaaliin olotilaan taitaa tulla pitempi projekti mitä kuvittelin. Lääkärin määräyksestä nostin tyroksiinin määrä pari vk sitten. Viikko sen jälkeen alko olotila huononemaan, viime viikko oli siis pitkästäaikaa todella huono. Päivittäinen ruumiinlämpö oli 35.6-35.8 välissä. Ei auttanu villahousut ei. Väsytti kohtuullisen paljon ja paskinta mitä voi tapahtua on nähdä kuinka vaaka näyttää viikossa +3kg. :O En hitto voi käsittää, en todellakaan tiedä mitä teen. Olin sitten loppuviikon tekemättä salitreeniä. torstaina ja perjantaina pelkkä aerobinen ja lepäilin lauantain ja sunnuntain. Vettä tuli heitettyä sitten myllyyn syömällä parina päivänä kaikkee mitä ei pitäis (herkkuja). No, sallittakoon nyt. Tuli hetkellinen ihan sama olo, millään ei ole mitään väliä. Argh, inhoon tuota olotilaa. Se on kuin sisäinen pahalintu ottaisi vallan siitä omasta normaalista minästä.


Palatakseni vielä tuohon tyroksiini lääkitykseen. Oireet voi pahentua jos lisämunuaisissa on vikaa. Tässä ote luontaisnetin sivuilta olevasta artikkelista:
Jotta elimistö pystyy valmistamaan aktiivista kilpirauhashormonia, siihen tarvitaan lisämunuaisten tuottamaa kortisolia. Kortisoli on stressihormoni, jonka tuotanto nousee stressaavissa tilanteissa. Monilla stressiä on voinut kestää vuosikausia, jolloin lisämunuaiset väsyvät, eivätkä jaksa tuottaa enää riittävästi kortisolia. Tämän seurauksena elimistö ei pysty myöskään valmistamaan aktiivista kilpirauhashormonia ja kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet pahenevat lääkityksestä huolimatta. Joskus voi käydä myös niin, että henkilöllä todetaan kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta kilpirauhaslääkitys ei sovi, vaan oireet pahenevat. Syynä tähän on liian alhainen kortisolituotanto. Ennen lääkityksen aloittamista, olisi hyvä selvittää elimistön kortisolitaso. Luotettavin tutkimus on syljestä tehtävä lisämunuaisen stressitesti.

Vihdoin ja viimein tuli sit uudet näytepurkit tätä sylkitestiä varten.


Tänään kuitesti takas ruotuun. Aamulla 45minsan reippailu Wihtiksen kans ja illalla salilla rinta-hauis treeni. Toinen olkapää on vihotellu niin että koko kättä on pakottanu. Sanoin siitä Villelle torstaina kun kävin käsittelyssä ja se runnokin sitä auki. Koko olkapää oli sijoiltaan ja ojentaja aivan tukossa. Joten nivelet on päässy väärässä asennossa hankaamaan yhteen jolloin pitkässä juoksussa siitä tulis rasitusvamma. Sitä saiki sit runnoo kunnolla auki. Mustelmat on arkipäivää. Villeltä niitä saa kaupantekijäisiksi ihan aina. Ei sentääs ole enää niin pahana mitä oli.



Jälkihoitona kotona pakotukseen kaksitehoista heppalinimenttiä. Ihan ykkös tavaraa. Sitä tulee läträttyä melkein kosteusvoiteen tavoin. :D Eikä ole kuitenkaan liian voimakasta kuten yleensä hepoille tarkotetut ruukaa olemaan.

Pitäisköhän välillä kirjottaa jotain ilosta? :D Hyvää yötä nyt alkuun. :)



2 kommenttia:

  1. No voihan pöh mitä kaikkea sulle sattuukin :( onks sulta verestä mitattu kortisolitasot? Toivottavasti "vika" löytyisi nopsaan ja saisit avun. Eihän tommosia jaksa kukaan kauan kun ei tiedä mikä vaivaa. Kuulostaa aikamoiselta toi kolmen kilon painonnousu viikossa, voin kuvitella dun fiilikset! Mulla vähän aikaa sit nousi tässä dieetillä parisen kiloa paino viikon aikana ja melkein kolme viikkoa pysyi ylhäällä. Tällä viikolla onkin sit tultu rytinällä alas ja olokin on sen mukainen... aika voimaton ainakin tänään!

    Huomenna parempi päivä eiks joo? :)

    VastaaPoista
  2. Paskinta tässä juurikin se että joutuu odottelemaan ja ei vieläkään tiedä täysin missä kaikkialla on vikaa. Menee myös aikaa ennenku löytää oikeen lääkityksen ja annostuksen. Maltti olis valttia. Hyvä jos sulla alko taas hommelit pelittää, hyvältä ainakin näyttää. ;)

    No nyt oon ainakin hyvissä käsissä kokeitten osalta. Multa otettiin sylkitesti kortisolia varten niin se näyttää parhaiten miltä ne lisämunuaiset näyttää. Joten tiedän että paremat päivät on tulossa. :)

    VastaaPoista