Sivut

perjantai 1. helmikuuta 2013

Ouh mai raw Chocolate

Noniiii, nyt on päästy tammikuusta. JES! En tykkää tammikuusta, synkkä, pitkä ja kylmä. Oi kevät tule jo. :P
Tänään tuli tasan vuosi siitä kun ryhdyin yrittäjäksi. En tosiaankaan tiennyt vuosi sitten mihin olin ryhtymässä, mutta päälimäisenä ajatuksena se että yritetään. Jos ei onnistu niin sit pitää yrittää jotain muuta. Mutta tähän asti on tultu, hyvältä toistaseks näyttää ja siihen pyrin että työmaa on loppuelämäksi tässä. :) Onhan nää ekat vuodet aika vuoristorataa. Silti uskoa itseensä ei vaikeissakaan tilanteissa saa missään nimessä lopettaa. Sinä joka haaveilet yrittäjyydestä tai pohdit uskaltaako, niin antakaa mennä! Kerran täällä eletään, työ on se asia mikä olisi oltava kunnossa. Jos et tykkää työstäsi, sinne meno ahdistaa ja ei tunnu omalta et todellakaan voi olla onnellinen ja voida hyvin. Nämä asiat ajoi minut tälle tielle. Lähdin opiskelemaan uuden ammatin ja huomaamattani ajauduin yrittäjän tielle. En kadu ollenkaan.

Joku leipomishuuma on nyt menossa. Töihin oon vääntäny moussekakkuja monenmoista. On aikas kiva tarjota asiakkaalle kahvin kanssa pala kakkua. Arjen luxusta. :) Mun arjen luxusta on edelleen parsa. ;)
Mutta nyt päätin tehdä itsellekkin jotain herkkua. Ja on muuten ihan ihteesä. Raakasuklaata. Mulla oli jemmassa öömapissa yksinkertanen ohje johon tulee lisättyä mitä milloinkin. Tässä ohje teillekkin;


* 1dl kylmäpuristettua kookosöljyä
* 1dl kaakaovoita
- Laita rasvat kuumaa kestävään astiaan ja sulata ne juoksevaksi vesihauteessa


* 1½dl raakakaakaojauhetta
- Kaada kaakaojauhe juoksevan rasvan sekaan. Sekoita hyvin kunnes massa on sileää.


* Voit lisätä mausteita mielesi mukaan. Esim. maca, lucuma, agavesiirappi, hunaja...
-Itse laitoin himalajansuolaa, chiliä, inkivääriä, hunajaa :P


* Kun massa on maustettu ja valmis kaada se esim piirakkavuokaan tai lautaselle. Muista laittaa pohjalle leivinpaperi! Tässävaiheessa voit vielä ripotella päälle marjoja, kuivahedelmiä, pähkinöitä... Vain mielikuvitus rajana. Laita astia pakkaseen tai jääkaappiin kunnes se on jäähmettynyt. n.30-60 min.
- Ripottelin sekaan reilulla kädellä Trail mixiä joka sisältää hampun siemeniä, gojimarjoja, mulperrimarjoja, kaakaonibsejä ja marcona-manteleita. 



Ja valmista. Tuli vähän tulista. :D Chilissä on potkua. Mutta tää on vaan niin hyvää. Massu täynnä raakasuklaata on hyvä mennä nukkumaan kun jalkatreeni alla. :)

1 kommentti: