Sivut

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Maksanpuhdistusta

Uuh ja ai. Kylläpä tuo uus treenisysteemi on ottanu onkeen. Paikat oon ainaki saanu kipeeks jos ei muuta. Vähän tuottaa ongelmia et kerkee palautua seuraavaan treeniin. Eilen meinas käydä hassusti. Olin lämmitelly kunnolla, tehny venyttelyt ja alla oli 5 sarjaa kyykkyä. Siinä sitten viimesessä mavesarjassa venähti toinen takareisi. Se treeni oli sit melkeen siinä. Onneks tais jäädä siihen kun tuntuu enää enemmänki terveeltä lihaskivulta. Marraskuussa loppuu salikortti ja sopivasti olis CrosFitt Keravalla On-Ramp lokakuun lopussa. Tässä taitaa kuulkaas nyt käydä niin et vaihdan fittiin. :P

Musta on tullu ihan mahoton teejuoppo. Syksy= kynttilät ja tee. :) Oli pakko käydä ostaa kunnon teekupponen. Ei lopu juoma heti kesken, siihen näyttää menevän 0.7 litraa juomaa. :D Indiskasta löytää jos sellasia halajaa.


Tilasin iHerbistä maksanpuhdistajaa. Vaikka käytän päivittäin spirulinaa tai chorellaa, niin ajattelin kokeilla josko tuosta olisi apua parantamaan kilpparilääkkeiden vaikutusta.


Maksahan puhdistaa kaiken mitä elimistöön tulee sisältä että ulkoa. Eipä tule mieleenkään kuinka koville se joutuu vaikken myrkytä sitä alkoholilla ja ruokakin on pääosin puhdasta kun sen itse tekee. Mutta eipä sitä siltikään voi välttyä kaikelta. Jos kiinnostaa enemmän lukea maksan toiminnasta niin suosittelen lukemaan Jaakkolan Kaisan hormoonitasapaino kirjasta terve vatsa ja tehokas maksa osion. :) Tässä ote sieltä, jossa kerrottu miten maksan toiminnan heikkeneminen vaikuttaa:

*Rasvojen imeytyminen heikkenee
*Rasvaliukoisten hormonien (kuten estrogeeni ja kortisoli) vaikutus voimistuu kun niitä ei saada
  poistettua tehokkaasti
*Ravintoaineiden aineenvaihdunta heikkenee
*Lääkkeiden vaikutusaika pitenee
*Vierasaineet jäävät elimistöön ja varastoituvat pääosin rasvakudokseen
*Energiatuotanto heikkenee
*Hapetusstressi kasvaa
*Verenvuototaipumusta voi esiintyä kun hyytymistekijöitä ei tuoteta riittävästi

Arvatkaa mitä. Lähen Riikaan ens maanantaina. Riva Riva ja rillumarei. :) Rillutella ei kerkee kovin kauaa kun tulo on pois jo keskiviikkona. :D Mut jos joku tietää jotain missä siellä kannattaa käydä niin nyt vinkkiä tulemaan. :)



keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Helkutin viisaampi kuin 5 vee sitten

Välillä on hyvä pyyhkiä vanhat pölyt pois. Pengoin kaappeja eilen ja löysin kaapin kätköistä lapun missä oli verikoetulokset 2/2008. Olin epäilly jo tuolloin että kilpirauhanen ei ole kunnossa kun olo oli huono. Oli ollut jo ylä-asteelta asti. Nyt 5-vuotta myöhemmin osaan tulkita itse verikokeitten tuloksia ja huomasinpa että tuolloin olin ollut jo vajaatoiminnalla. Kuitenkaan lääkärit ei tehnyt asialle mitään kun arvot oli nipinnapin viitearvoissa ja minähän olin heidän mielestään luulosairas olotilastani. Olen syyttänyt itseäni tähänpäivään asti siitä että sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan omilla elintavoillani. En syytä enää, tiedän nyt että se on ollut piilevänä aina ja sukurasite. Olen ollut aina kova stressaamaan, berfektionisti kun olen ja siitä seurasikin työuupumus pari vuotta sitten. Siitä olen ottanut opikseni. Kilpaurheilua olen harrastanut pikkutytöstä asti joka tarkoitti kovia treenejä. Eikä ravitsemuskaan aina ole ollut se paras mahdollinen, kun ei silloin vielä niistä asioista tiennyt. Joten myönnettäköön se että annoin kyllä hyvät eväät sille että vajaatoiminta tulisi myös minulle kun suvussakin sitä on.

Olen vain kovin harmissani lääkäreiden toiminnasta sillä he eivät osaa hoitaa potilaita kokonaisvaltasesti. Tuijotetaan arvoja, eikä kuunnella potilaan oireita. Siinä jää moni kärvistelemään oireisiin saamatta apua ja ihan turhaan. :( Funktionaalisen puolen lääkärit ovat asia erikseen, sellaisen löysin ja sieltä sain viimein apua. Vaikka vielä en ole kunnossa niin ainakin helkutin viisaampi asioista ja askeleen edempänä parempaa oloa. :)




Sain raapustettua paperille treeniohjelman. Nyt alkaa 2-jakonen systeemi niin että toinen treeni samoille lihasryhmille on varustettuna eri liikkeillä. Saas nähhä mitä jalat tykkää ja kerkeekö ne palautua. Mulla on projektina pohkeet, lihaa lisää niihin niin voi kirota entisestään kun naisten saappaat ei mee jalkaan. :D Oon tykänny tehdä selälle ja olkapäille oman päivän. Tuntuu nyt oudolle treenata koko yläkroppa kerralla. Silloin ei pysty kuin 1-2 liikettä tekemään per lihasryhmä. Mutta yllätykseksi tänään on ollu aika kivan kipeet paikat eilisestä treenistä. :P Tänään oli hieronta ja ***** ku sattu. Epäilen että hengitysvaikeudet johtuu rintarangan tukkosuudesta. Mun työasennot on todella rasittavia selälle ja se meneekin nykyään tukkoon todella helposti kun siihen iskee treenit päälle. Hieronnassa on pakko käydä 4vk välein. Olis varmaan enemmän kuin suotavaa kävästä välillä kiropraktikolla. Onko kellään kokemusta? 

maanantai 16. syyskuuta 2013

Laiskuus väsyttää



Voihan haukotus. Mökiltä on palattu ja nytkö pitäis olla sitten levännyt ja täynnä energiaa, aika heikolta tuntuu. Laiskuus väsyttää. :D Wihtori on niin väsy että paineli suoraan omaan petiin kuorsaamaan kun päästiin kotiin. Sillä oli niin vauhdikas vkl ettei riemulla rajaa. Siinä se kolmikko sitten on. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. 


Millos ootte pitäny kevyen viikon treeneistä tai ottanu ihan totaali ketarat ojolleen tyyppisen vkl? Oon niin huono tässä. Ja kotona ei tule todellakaan onnistumaan. Hirveet omantunnon tuskat jos makaa tekemättä yhtään mitää. Kyllä se tuolla mökillä näytti kuitenki onnistuvan, en sitten edes venytelly vaikka kovasti suunnittelin. ;) En vaan käsitä miten se kevyt vk unohtuu. Haha. Pakko laittaa kalenteriin 4vk päähän kevyt vk. Se vois sisältää sitten joka päivä pitkät venyttelyt. Miten sekin on niin vaikeeta. 

 En ole sitten sen jälkeen kun toukokussa alotin taas salin pitäny minkäälaista kevyttä vk. Viime viikolla kävin vain maanantaina ja keskiviikkona salilla. Ne ei kulkenu sitten yhtään, ahdisti ja kropassa tuntu pahalle. Treenin jälkeen ei tullutkaan hyvä olo vaan pikemminki vastenmielinen. Eiköhän se jo kerro että nyt olis aika antaa vähän enemmän lepoo ku yks päivä.. Tuli kyllä oikeaan aikaan tuo mökkireissu. Pari päivää kun oli maannu alko jo mieli tekemään salille, lauantaina olisin ollu jo valmis kyykkäämään. :D Tänään kävinki vetämässä jalat ja rinnan ennen töitä. Joo, tosi outo treenijako. Mä tässä suunnittelen uutta treenisysteemiä ja katotaan mitä tästä tulee vai tulleeko mittää. Mut hei, hyvin kulki. :)






maanantai 9. syyskuuta 2013

Jäykkäkouristusta

Hyvvee maanantaita! :) En tiiä mikä kirous näissä maanantaissa oikeen piilee. Pitkänaikaa viimeset mondayt on tuntunu kaamokselta. Tänään ei, sillä tieto erilaisesta ja mukavasta viikosta taitaa antaa väsylle kenkää. Torstaina pakataan ystäväiseni kanssa auto ja suunnataan pidennetylle viikonlopulle Juupajoelle. Ihan kaksistaan ei tarvii mökkihöperöityä kun meillä on 3 koiraa mukana. Siitä voi tulla ihan mielenkiintonen matka. :D En ole pitänyt minkäälaista kesälomaa, joten nyt kyllä tuntuu jo siltä että tää mökkihöperöityminen olis paikallaan.

Heitäkkö nii mää otan kii?!

Vähän oli kuitenki takkusta tuo herääminen mutta sain heitettyä itteni ja Wihtorin pihalle ja tehtiin tunnin lenkki. Aika mielettömän kiva lenkkisää aamuisin, aurinko paistaa ja ilma on viilee. Kävin pistätyttää jäykkäkouristuksen niin tänään ei salille mennäkkään. Ootkos muuten tietonen omasta jäykkäkouristus tilanteesta? Mulla oli menny vanhaks 2½-vuotta sitten. :D 10-vuottahan tuo rokotus on voimassa. Varsinkin näin koiranomistaja olis erityisen tärkee pitää tuo voimassa. Eihän sitä koskaan tiedä millon tuo suklaasimmu ottaa ja purasee, vaikka sitten vahingossa. Jäykkäkouristusbakteeri elää myös mullassa ja likaisissa esineissä. Joten tartunnan voi saada myös likaisesta haavasta. Itse tautia ei aiheuta bakteerit, vaan näiden muodostavat myrkyt jotka kulkeutuvat veren mukana hermostoon.


Menin ja tilasin tälläistä raakaproteiinia iHerbistä. Mielenkiintoinen tuote sanoisinko. Kavipohjainen (hyvä jos on herkkyyttä maidolle tai heralle), lisäaineeton, gluteeniton. Sisältää kuituja edistämään ruuansulatusta ja brobiootteja tukemaan hyvää bakteerikantaa. Lisäksi vitamiineja ja kaikkee muuta mukavaa. :D Makukin on ihan juotava raakaproteiiniksi. Mulla on tapana treenin päättyessä ennen loppu aerobista käydä vesi laittamassa palkkariin valmiiks että se kerkee sekoittua. Saman tein nytkin. Ikinä vaan ei ole tarvinnut palkkaria lusikoida sheikkeristä, nyt olis ollu lusikalle käyttöö. Sinne se oli puuroutunu shekkerin pohjalle. :D Eli kuidut joita tässä on mukana turpoo samantien kun veden sekottaa. Kirjaimellisesti nopeat syövät hitaat tätä juodessa. Jos joku on joskus juonu visipliiniä, apteekin shittilääkettä niin tästä tulee vastaavaa limapuuroo. Hyi helkutti. Mutta purkki on kohta tyhjä, tuskin tilaan toiste, ilman kuituja kyllä.

Mukavaa viikkoa teitille! ;D






keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Morjensta pöytään! ;)

Viime kerrasta onkin melkein 4 kk. Olen miettinyt kauan jatkanko kirjoittamista vai jätänkö blogin kokonaan. No mutta enhän mä tätä nyt sitten voinut jättää, täällä mää oon ja vielä hengissä! ;)

Kesä meni! Huh hellettä piti ja minen oikeen tykkää ku on niin kuuma. Tää syksy on mun heiniä, kuhan vaan olis kuivaa ja aurinkoista. Sitähän saa toivoo. :) Toukokuussa kun alotin tauon jälkeen treenit niin sitä ollaan sit treenattu, vähän liianki. Tiedostan itekkin että nyt mennään taas liian kovaa mutku eihän sitä nyt voi kakkosvaiheella mennä, saatikka ykkkösellä, vaan kolmosta silmään...AINA. :D Kyllä mä nyt otan iisimmin, no yritän ainaki! Sillä kilpparin suhteen ei olla vieläkään hyvillä vesillä. Itseasissa toukokuun jälkeen kun alotin treenit alkoi pikkuhiljaa menemään takapakkia. Pääsin kesän aikaan siirtymään kokonaan Amour lääkitykseen. Viikko sitten kävin kontrollissa ja edelleen vajaatoiminta. Olo puhui puolestaan mistä olen tyytyväinen, osaan lukea kehon viestejä ja sitäkautta helpompi hoitaa itse tätä niin ei tarvitse lääkäriä joka vk konsultoida. Mä oletin lääkityksen aloittaessa että tää olis jotenki iisi juttu, popsisin pillerit naamaan ja kroppa alkais toimimaan. Unelmaksi jäi. Nyt sitten vaan pilleriä lisää niinkauan kunnes raja tulee vastaan, kai se jossain vaiheessa tulee???

Treeneissä oon hullaantunu nyt noihin voimapuolen juttuihin täysin. Maastaveto ihan parhainta herkkua. Mun aikasemmat mavet on kyllä ollu jotain pilipali juttua nykyiseen verrattuna. :D Nyt vedetään sieltä maasta asti ja leveellä myötä vasta otteella. Paljon liikkeitä missä tulee mahdollisimman paljon kuormitettua kehoa. Näiden lisäksi tulee kyllä tehtyä vielä eristäviä liikkeitä ja pumppailtua hilavitkuttimissa. Ihan kaame hinku olis alottaa crossfit kun sekin täältä Keravalta löytyy. Onko täällä ketään joka siellä treenaa? :) Se vaan tarkottaa sitä et sali olis jätettävä, mut luulen ettei tekis huonoo.

Mä niin puhuin ääneen kun tää kilpparijupakka alko että mun kisaamiset oli sit varmaan tässä, niin mieli se on muuttuvainen. :D Tässä syksyn kisoja seuranneena en voi muuta sanoo kuin että veri vetää lavalle ja paljon. Mutta järki on päässä asian suhteen, tulevaisuus näyttää onko järkevää lähtee siihen touhuun ja pääseekö kuntoon ihan ilman mitään suurempia ponnisteluja.